Der er lige så mange definitioner af trivsel på arbejdspladsen, som der er medarbejdere. Hvad der fungerer godt for den ene, opleveres ikke nødvendigvis godt af den anden. Derfor skal vi op i helikopteren, når vi taler om trivsel på arbejdspladsen. Det psykiske arbejdsmiljø er et fælles ansvar, men rollerne er forskellige. Trivsel er først og fremmest ledelsens ansvar, men alle har et ansvar og en rolle. Medarbejderne har et ansvar, de tillidsvalgte har et særligt ansvar, teamledere og andre særlige nøglepersoner har et ansvar. Det er derfor vigtigt at samarbejde om at vedligeholde og udvikle trivslen.
Det kan rent faktisk godt betale sig at arbejde med trivsel og psykisk arbejdsmiljø. Virksomheder, hvor medarbejdere og ledere trives, har ofte lavt sygefravær og høj produktivitet, og virksomheden har lettere ved at fastholde medarbejdere. En virksomhed, der tager hånd om trivslen, har også lettere ved at rekruttere nye dygtige medarbejdere, fordi de nuværende medarbejdere fungerer som ambassadører for virksomheden. Det gør det lettere og hurtigere at få medarbejdere med den rette kompetence ombord. Med andre ord vil øget fokus på trivsel også kunne ses på bundlinjen og kvaliteten i servicen.
Problemer i det psykiske arbejdsmiljø kan bl. a. give stress, som kan føre til fysiske og psykiske helbredsproblemer, hvis det står på i længere tid. Psykisk arbejdsmiljø handler om, hvordan jeres arbejde er organiseret og, om hvordan I samarbejder på jeres arbejdsplads. Men det handler også om krav i arbejdet og karakteren af arbejdet – det kan f.eks. være, at I har høje følelsesmæssige krav i arbejdet eller, at I har med frustrerede kunder eller borgere at gøre. Vi leverer kundetilpassede kurser inden for f.eks.:
Disse emner kan danne baggrund for en dialog med os om, hvordan vi ud fra jeres behov kan sammensætte et målrettet forløb til jer.
Ring eller skriv for et uforpligtende tilbud:
CVR nr. 33 43 06 55